Elmúlt Események

2016-12-01 | Új felhasználói felület az Obszervatórium honlapján

Új felhasználói felület érhető el a Napfizikai Obszervatórium honlapján, a régi honlap továbbra is elérhető. Az új verzió oldalai még fordításra és kisebb javításra várnak, de használható. Ezért elnézést kérünk a honlap böngészése során felmerülő problémákért. A jobb böngésző megjelenítés miatt, az újabb webes böngészők használatát javasoljuk. Az új felhasználói felület (User Interface) jellemzői: HTML5/CSS3/JQuery alapokra épül; képekkel, videókkal, facebook fiókkal ellátott, egyszerűbb navigációs menü, kevesebb html oldal (összevonás), css3 effektek, reszponzíve forma HD Mobil 720p/480p támogatás a főbb oldalkon alapvető informálódáshoz, plusz új célkitűzések (szürkén az almenükben).
  A html prezentációk és néhány hasznos, adatokat lekérdező felület új böngészőfülekben (tab) fog megnyílni; tablet, laptop és asztali pc használata ajánlott, nincs mobilbarát változata.
  Továbbá a Napfizikai Obszervatórium új domain nevet is kapott 2016 október óta, http://fenyi.solarobs.csfk.mta.hu a webszerver Budapestre, a Konkoly Intézetbe történt költöztetése miatt.

2016-09-14 | Napfizikai Obszervatórium az ATOMKI területén


A Napfizikai Obszervatórium jelenleg a debreceni ATOMKI (Atommagkutató Intézet) telephelyén működik tovább. A napfolt adatok publikálása továbbra is SDO/HMI műholdas alapú, valamint együttműködő földi észlelő helyek észlelésein alapszik.

2016-01-13 | Bezárt észlelőhelyek

A Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézet és a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont vezetői a Napfizikai Obszervatórium észlelőhelyeinek bezárása mellett hoztak döntést. A fő bázis Debrecenben (bal oldali fotó) az MTA elnőkének döntését követően (2014 April 28) 2015-ben, a Gyulai megfigyelő állomás (jobb oldali fotó) 2016 májusában kerültek bezárásra.
  A napfizikai észlelő távcsövek a budapesti Csillagászati Intézet telephelyére kerültek, egy jövendő csillagászati múzem részére.

Konferenciák

2010-10-05 | SOTERIA 2nd General Meeting, 5-7 October 2010, Debrecen, Hungary

The 2nd general meeting of SOTERIA konferencia Debrecenben, a Hotel Divinus-ban.
Fotógaléria a konferenciáról

SOTERIA - SOlar-TERrestrial Investigations and Archives

The SOTERIA FP7 Space projekt célja az volt, hogy széleskörű együttműködést hozzon létre a nap-, az űr-, és a geofizika különböző területeit kutató európai intézetek között azért, hogy az űridőjárással kapcsolatos magasabb szintű adatokat és javított modelleket hozzanak létre. Az éves megbeszélésen a kutatók áttekintették a SOTERIA résztvevőinek legújabb eredményeit.

Látogatók

2014-08-29 | Látogatás a Debreceni Napfizikai Obszervatóriumban

A látogatás időpontja: 2014. aug. 26., 12:00
Lovász László, az MTA elnöke és Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora látogatást tett a Napfizikai Obszervatóriumban
A kapcsolódó sajtóanyagok: Egyetemi hírek | Dehir | Dehir videogaléria

Köszönjük a támogatást!

Napfizikai Obszervatórium
Cím: 4026 Debrecen, Poroszlay út 6.
Levélcím: 4010 Debrecen Pf. 30.
E-mail: napfizika@csfk.mta.hu
Tel.: +36-52-311-015

Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézet
Cím: 1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 15-17.
Levélcím: 1525 Budapest Pf. 67.
E-mail: (user)@konkoly.hu
Tel.: +36-1-391-9320

Google térkép mutatása!